Nieuws van de C.H.R. (128)

Nieuwsgierig
De Commissie Hulp Roemenië is natuurlijk best nieuwsgierig naar wat onze jongeren tijdens hun werkvakantie gaan doen. Ik laat Frank Dunsbergen (één van de organisatoren) aan het woord. ‘Wij gaan met een groep van 24 jongeren op werkvakantie naar Hongarije en Roemenië. Eerst gaan we naar een klein dorpje in Oost-Hongarije, niet ver van de Roemeense grens. Een groepje van onze jongeren gaat daar, onder leiding van Janet en Michel van Boxtel van de Stichting Embrace (omarmen), aan de slag met een soort kinderkamp. Een ander deel van de groep gaat bij de mensen thuis klussen. Dat kan heel divers zijn, van het verven van een muur, grote schoonmaak, werken in de tuin tot het bouwen van een nieuwe muur. De eerste week willen we afsluiten met een feest dat voor en met deze kinderen/jongeren wordt georganiseerd, niet alleen voor henzelf, maar ook voor hun ouders en familie. Inmiddels hebben we ook Hongaarse Bijbels besteld. Mochten mensen geen Bijbel hebben, dan willen we met het opgehaalde sponsorgeld een Bijbel aan hen geven in hun eigen taal. In het weekend zullen we dan verder reizen naar Baia Mare in Roemenië, naar het opvanghuis van de stichting Pro Vita (bescherming van het leven) voor jongeren (wezen) die vanaf hun 18e jaar uit de kindertehuizen op straat gezet worden. Ook hier willen we gaan helpen. Wat precies? Dat bewaren we voor de volgende keer…’

Oekraïne
Het transport naar Oekraïne is gelukt en de hele vracht met 160 dozen is zonder al te veel oponthoud de grens gepasseerd. Dat is eigenlijk wel een wonder. Op de terugweg liep het helemaal anders. De bestelbus is meer dan 2 uur opgehouden en helemaal binnenstebuiten gekeerd. Het wordt hulporganisaties door de autoriteiten bijna onmogelijk gemaakt om de arme bevolking op deze manier te helpen.

Kleding brengen
D.V. zaterdag 7 mei kunt u weer kleding brengen naar onze locatie Elzenhof 138 in de loods waar de VOEDSELBANK gevestigd is. Dit is een paar straten achter de JUMBO (voorheen C1000) en school De Sprong. Openingstijden blijven van 10.00 tot 11.30 uur. U mag de kleding ook nog op maandagochtend 9 mei brengen, want dan zijn er weer heel wat vrijwilligers bezig met het inpakken van de kleding.
Esther Harrewijn heeft de coördinatie en is bereikbaar onder tel. 0184416220.

Met een hartelijk groet, Dick van Mourik, tel. 0184422248