Beroepingswerk wijk 1

Op maandag  28 november jl. hebben de kerkenraad van wijk 1 en de Algemene Kerkenraad, na een voorafgaand unaniem positief advies van de beroepingscommissie, in een gezamenlijke vergadering besloten een beroep uit te brengen op ds. G.J. (Gert) Mink te Herwijnen. Zondag 4 december zal dit beroepingsbesluit in de kerkdiensten worden medegedeeld.
Bezwaren tegen de gevoerde procedure dienen schriftelijk en gemotiveerd binnen 7 dagen, dus uiterlijk vrijdag 9 december 2016, te worden ingediend bij de scriba, Pieter Vlot.
Naar verwachting wordt op vrijdag 9 december 2016 het beroep overhandigd aan ds. Mink. In de komende edities van het Kerkblad en op de website zullen ds. en mw. Mink nader aan u worden voorgesteld.
Ds. Mink zal op zondag 11 december 2016 om 9.30 uur voorgaan in de Maranathakerk en op donderdag 15 december 2016 zal een kennismakingsmiddag/-avond met de gemeente plaatsvinden. Op vrijdag 30 december 2016 zal ds. Mink een besluit nemen op het uitgebrachte beroep. De kerkenraad vraagt u om de predikant en zijn vrouw in uw gebed op te dragen en hen in de komende weken via kaartjes, e-mails en in de persoonlijke ontmoeting (kerkdienst/kennismakingsavond) hartelijk te ontvangen.
Ds. Mink is 58 jaar, geboren te Amsterdam en getrouwd met Gisela Mink-Tien. Hij heeft aan de Vrije Universiteit in Amsterdam theologie gestudeerd, specialisatie Kerkgeschiedenis. Na zijn doctoraal examen is hij predikant geworden in Arnemuiden. Daarna is hij naar Katwijk aan Zee vertrokken. Vandaar ging hij naar Kampen, Maasdijk en Herwijnen.
Ds. Mink heeft afgelopen zomer (21 augustus 2016) in de ochtenddienst (Grote Kerk) gepreekt over de Olympische Spelen (Rio de Janeiro) en 2 Timoteüs 4: 6-8. Deze dienst is nog te beluisteren op www.kerkdienstgemist.nl.
De beroepingscommissie heeft ds. Mink leren kennen als een rustig persoon, die sterk gericht is op samenwerking. Een goede luisteraar, evenwichtig en bedachtzaam. Makkelijk om mee in gesprek te gaan. Zijn vrouw Gisela heeft veel belangstelling voor (psychische) zorg. Zij is mede-oprichtster van de Stichting Palliatieve Terminale Ondersteuning Lingewaal. Zij schildert graag en heeft onder andere de kaft van het boek ‘Messias belijdende joden’ (auteur ds. Mink) geschilderd. Ds. Mink en zijn vrouw hebben geen kinderen.
Adres: Ds. G.J. Mink, Achterweg 13, 4171 BA Herwijnen, dominee@gkherwijnen.nl.
dsmink