Bezoek aan de Historische kelders van Arnhem

Op zaterdag 11 november a.s. kunt u weer deelnemen aan het najaarsconcertarrangement van Pastoraal Diaconaal Centrum de Herberg, bestaande uit een wandeling en/of een concert.

Bezoek aan de Historische kelders van Arnhem
Jarenlang hebben 30 eeuwenoude kelders in de Rijnstraat praktisch ongebruikt onder de grond gelegen. Maar daar is in 2001 verandering in gekomen. Deze kelders zijn in oude glorie gerestaureerd en door middel van gangen onderling met elkaar verbonden. Zo vormen zij een bijna mysterieuze plek onder de grond van de Arnhemse binnenstad. Een stad onder de grond met een zichtbare herinnering aan een ver verleden. De Historische Kelders dateren uit de 14e eeuw, toen Arnhem een bloeiperiode als handelsstad beleefde. In deze periode vormden de Rijnstraat en de Korenmarkt samen het handelsgebied (handelskwartier) van Arnhem. In dit handelskwartier werden grote stenen koopmanshuizen, herbergen en wijnhuizen gebouwd met ruime gewelfkelders. Terwijl de middeleeuwse huizen veelal zijn afgebroken, hebben de kelders het overleefd.

Op deze zaterdag is de ontvangst in het Koetshuis vanaf 10.30 uur met het traditionele kopje thee of koffie. Om 11.00 uur worden we welkom geheten, en voorzien van een lunchpakket vertrekken we naar Arnhem.

Concert
’s Middags is het Koetshuis het decor waarin een bijzonder concert te beluisteren zal zijn. Ook ditmaal zal het najaarsconcert verzorgd worden door de musicus André van Vliet. En zoals altijd zal hij ook deze keer weer een verrassend programma verzorgen, samen met door hem uitgekozen solisten en/of instrumentalisten.

Kosten
Volledig arrangement: € 25,-
Alleen concert: € 15,-

Aanmelden
Bij voorkeur via e-mail: mailto:concerten@pdcdeherberg.nl of op werkdagen tussen 9.00 en 12.00 uur: 026-3342225.

Opbrengsten
De musici verlenen belangeloos hun medewerking; de netto-opbrengsten van deze dag komen volledig ten goede aan Pastoraal Diaconaal Centrum de Herberg.

Plaats
Het Koetshuis van Pastoraal Diaconaal Centrum de Herberg, Pietersbergseweg 19, 6862 BT Oosterbeek.