Bericht uit Kameroen

Er is de laatste weken veel gebeurd in Kameroen. Gelukkig ben ik de komende weken weer lekker gewoon in Yaounde. Dit geeft mij de tijd om verder te gaan met al het werk waar ik door de workshops niet aan toekwam. Dit is het afronden van het werk met de taal Njowi en verder werken met de taal Ugal.

Naast het afrondingswerk van Njowi help ik de Vertaal Specialisten met het controleren van de spelling van het reeds vertaalde werk in het Banoho. Voordat ze verder gaan met het vertalen, is het namelijk wel zo handig om te controleren of de vertalers de spellingregels toepassen en/of de spellingregels werken. Zo niet, dan moeten we met verbeterde regels komen. Over twee weken is er weer een workshop met de Banoho en hoop ik de problemen die ik tot nu heb gevonden, met hen te bespreken.

Tussen alle werkzaamheden door ben ik druk bezig met de voorbereidingen voor mijn trouwdag. Een trouwdag hier in Kameroen ziet er heel anders uit dan een trouwdag in Nederland. Andere gebruiken en tradities. De schoonfamilie heeft een dikke vinger in de pap over hoe dingen geregeld moeten worden. Heel fijn en handig, maar ook een echte uitdaging voor een (af en toe erg eigenwijs) persoon als ik. Voorafgaand aan het huwelijk is er ook een traditioneel huwelijk, waar mijn schoonfamilie een bruidsschat zal aanbieden aan mijn familie. Nog dezelfde avond zal ik door hen meegenomen worden. Vanaf dat moment hoor ik namelijk bij hun familie! Maar goed, volgende keer meer over de Kameroense gebruiken aangaande trouwen.

Ik wens jullie een fijn weekend en een gezegende zondag!