Verslag diaconievergadering 5 februari 2017

Bij de opening van de vergadering stonden we stil bij de bereidwilligheid van Boaz om Ruth en Naomi te helpen en stonden we stil tot hoe ver wij bereid zijn te gaan om iets voor onze naaste te doen.

Voor het thuis beluisteren van kerkdiensten kan gebruik worden gemaakt van computer of van de radio in combinatie met het Ziggo netwerk in Sliedrecht. Mocht dit vanwege omstandigheden niet mogelijk zijn, dan kan de diaconie een zogenaamde Lukas Zorgradio in bruikleen geven. Een internetverbinding is nog steeds noodzakelijk.

Naar aanleiding van het beleidsplan stonden we stil bij het diaconaal ouderenwerk. Het werd duidelijk dat er binnen de gemeente veel activiteiten voor en door ouderen worden georganiseerd. Maar in hoeverre wordt iedereen bereikt? Daarom de oproep om oren en ogen open te houden naar onze naaste ouderen.

De vergadering spreekt waardering uit voor de verzorging van de kerstattenties die door Spring – In zijn verzorgd. Daarnaast is besloten om ook dit jaar weer mee te doen met de paasgroetactie aan gedetineerden.

Marien Boers, voorzitter diaconie