Slachtoffers watersnood Limburg

Beste gemeenteleden,
Toen de oproep kwam vanuit de Diaconie om de slachtoffers van de watersnood in Limburg financieel te ondersteunen, liepen de boekingen per bank direct op. U gaf meer dan verwacht en echt fors méér. De diaconie zocht intussen naar getroffen gemeenten en legde hiermee contact. Op voorhand konden wij al wat geld aan hen overmaken.
In de bedankbrief die wij later ontvingen was de dankbaarheid te lezen. Niet alleen Sliedrecht, maar vele gemeenten hadden gehoor gegeven aan de oproep. Zodanig dat werd aangegeven dat samen met de te verwachten schade-uitkering op dit moment het ernaar uitziet dat voldoende middelen beschikbaar zijn. U hebt kunnen lezen dat ook het geopende gironummer 777 voldoende heeft opgeleverd.
Door dit alles hebben wij als diaconie meer ontvangen dan dat we op dit moment uitkeren. Als diaconie willen we uiteraard ontvangen geld juist besteden. Daarom wordt nu nog gezocht naar mogelijkheden ter ondersteuning in bijvoorbeeld België of Duitsland. Mocht ook daar de financiële nood inmiddels minder aanwezig zijn, dan zal de diaconie doelen ondersteunen die in andere werelddelen zijn te vinden.
We willen u danken voor uw bereidheid ter ondersteuning.
Met vriendelijke groet, Frits van der Kooij en Jacques de Groot