From the Pastor

Leef uit de Liefde die niet grof is
‘De liefde is niet grof en niet zelfzuchtig, ze laat zich niet boos maken en rekent het kwaad niet aan.’(1 Korintiërs 13: 5).

Weet u, als ik wel eens die borden bekijk langs de A15 met een Bijbeltekst erop, dan denk ik zou God zich op die manier aan de wereld bekend moeten maken, met behulp van reclameborden? In andere gelegenheden, meestal in gesprek met ongelovigen hoor ik ook wel eens: God is toch liefde? Waarom is er dan zoveel ellende in de wereld?
Moeilijke confronterende zaken in het leven van elke dag. Maar ik geloof; ja, God is liefde.
Hij is mijn HEER, mijn God. Zijn liefde voor mij en de wereld is onuitputtelijk. God nodigt ons uit om Zijn liefde ons leven te laten kleuren. Wees daarom niet grof, maar wees vriendelijk en zoek zachtmoedigheid. Wees niet op jezelf gericht en alleen maar uit op je eigen belang. Zie de ander, heb je naaste lief, zet hem of haar in je gedachten op een voetstuk. Laat je niet boos maken. En reken het kwaad dat een ander je aandoet niet aan. Hij doet dat aan jou ook niet. Hij heeft je lief. Om Jezus’- Christus’ wil. Heb daarom je naaste lief. Wees er voor de ander. Liefdevol. Leef vanuit de liefde van Jezus die om onze schulden te voldoen met Zijn eigen leven heeft betaald.

Vredegroet
‘Want van U is het koninkrijk en de kracht en de heerlijkheid tot in eeuwigheid. Amen!’

Pastor Harm Jansen,
harm.jansen@hervormdsliedrecht.nl, 06-49 59 48 93