Bij de diensten van de wijken 1 en 2

Het derde kruiswoord
Komende zondagmorgen 25 februari staat in de dienst in de Maranathakerk het derde van de zeven kruiswoorden centraal. Ds. G.J. Mink hoopt met u na te denken over: ‘Vrouw, zie uw zoon…; zie uw moeder’ (Johannes 19: 26v). Een gemeenschap-stichtend woord. Jezus vormt zich aan het kruis een gemeente! Een indringend woord van een stervende, de stervende Heer. Om nooit te vergeten.

Het zevende gebod
In de avonddienst in de Grote Kerk staat het zevende van de Tien Geboden centraal. Hierin gaat het over ons lichamelijk bestaan. Ons lichaam is een tempel van de Heilige Geest. Waar Hij trouw is, hebben wij trouw te zijn in relaties. Het is een onderwerp dat wel wat kan losmaken. Relaties zijn vaak kwetsbaar, worden aangegaan en soms verbroken, er is echtbreuk en echtscheiding. Pijn wordt geleden en gevoeld. Hoe moet je hier nu in staan? Bovendien zijn er mensen zonder een liefdesrelatie, al of niet om principiële redenen. Wat moeten die met dit gebod? Niet dat er op al deze vragen pasklare antwoorden te geven zijn, maar misschien kunnen we wel samen zoeken naar de wil van onze Heer. Ook in deze dienst is ds. G.J. Mink de voorganger.
De bedoeling is dat we na de dienst met elkaar koffie of thee drinken in het Dienstgebouw en dan met elkaar doorpraten. Als er tijd is, gaan we ons ook nog buigen over 1 Korintiërs 7, een instructief bijbelhoofdstuk over relaties. Feitelijk gaat iedereen dit gebod aan.
Komt u, kom jij ook? Iedereen is van harte welkom.
Allen gezegende diensten toegewenst.