Belijdeniscatechisatie wijken 1 en 2

We leven in een bijzondere tijd. Hiermee trap ik wel een beetje een open deur in. Want de gevolgen van de crisis ervaren we allemaal. In meer of mindere mate. We zijn in de afgelopen periode andere dingen gaan doen. Ook wel dingen anders gaan doen. Ook het denken heeft niet stilgestaan. Evenmin de bezinning op geloven en kerk-zijn. De vragen rondom Gods bestaan en Zijn werkzaamheid zijn er ook niet minder op geworden.
Binnenkort starten we weer. Waarmee? Met belijdeniscatechisatie. Dat is een duur woord voor gesprekskring om je samen met anderen voor te bereiden op de openbare belijdenis van het geloof. Komend voorjaar op zondag 28 maart.
Is dat belangrijk, belijdenis doen? Ja, eigenlijk wel. Want de Heer vindt dat fijn. Hij wil graag dat we openlijk uitkomen voor het geloof. Hij ziet graag dat we de gaven die we van Hem kregen, inzetten, ook voor de Kerk. Hij wil ons graag ontmoeten aan het Heilig Avondmaal. Hij wil via-via helpen om met levensvragen om te gaan. Hij ziet graag dat je een getuigend leven leidt.
Om over deze en andere dingen van geloof en leven met elkaar na te denken wordt jaarlijks belijdeniscatechisatie gegeven.
Misschien is dat wel iets voor je. Daarom nodig ik je hartelijk uit voor de ‘belijdeniscatechisatie’. Dit seizoen hoop ik voor onze beide wijken de gesprekken te leiden. Je hoeft niet per se van te voren te zeggen dat je belijdenis zult doen. Maar samen met anderen op een serieuze manier bezig zijn met de kernpunten van het geloof, heeft altijd waarde. Weet je in ieder geval hartelijk welkom.
Op woensdag 23 september starten we om 20.00 uur in de Maranathakerk. Alles natuurlijk coronaproof.
De eerste bijeenkomst mogen we als een oriënteringsavond beschouwen. Daarna komen we ongeveer om de veertien dagen bij elkaar.
Als je wel mee wilt doen, maar dan echt niet kunt, laat dit dan even weten.
Roept deze summiere informatie vragen bij je op, neem dan gerust contact op. Je aanmelden als deelnemer mag natuurlijk ook….

Ds. G.J. Mink.