Bij de diensten van de wijken 1 en 2

Aanstaande zondagmorgen 8 juli komen we opnieuw bijeen, voor de tweede zondag op rij, in de Grote Kerk. Voorganger is ds. G.J. Mink. In deze bijzondere dienst geven we aandacht aan de kinderen van groep 8, die de kindernevendienst definitief verlaten.
Het zijn:
Efa Brinkman, Julius Gort, Lotte van Heteren, Puck Hogendoorn, Rowan de Jong, Rozemarijn Koorevaar, Roos Korevaar, Jort Kraaijeveld, Tessa van Oord, David Schippers, Andries Stierman, Lennart Vink, Tamar van der Vlist en Boaz van der Vlist.
Het tweede deel van het boek Exodus gaat vooral over de inrichting en functie van de tabernakel. Mozes heeft het ontwerp daarvan op de berg gezien. Nu zal het worden gemaakt. Het heeft erom gespannen, want het volk heeft gezondigd, maar de HEER heeft het verbond gemaakt! In deze dienst staan we stil bij de betekenis van de ark van het verbond. We lezen Exodus 25: 10-22 en Hebreeën 9: 1-15. Na de dienst kunnen we elkaar ontmoeten onder het genot van koffie, thee of fris.
In de avonddienst in de Maranathakerk gaat ds. J.W. Sparreboom voor. We spiegelen ons nog een keer aan één van de geloofsgetuigen uit Hebreeën 11: Noach. Wat merken we in het leven van Noach van zijn geloofsvertrouwen en hoe inspireert ons dat in ons leven?
Allen gezegende diensten gewenst.