Bij de diensten van de wijken 1 en 2

Aankomende zondagmorgen 7 april wordt de dienst in de Maranathakerk geleid door
ds. G.J. Mink.  Op de zesde lijdenszondag richten we onze blik op Simon van Cyrene (Lukas 23: 26), die gedwongen werd het kruis achter Jezus aan te dragen. Het zal een wat kortere dienst zijn dan anders. Ds. Mink moet namelijk om 11.00 uur in Waerthove zijn voor de dienst aldaar. We lezen verder in het Lucas-evangelie en ontmoeten een volgende persoon op de lijdensweg van Jezus: Simon van Cyrene. Hetzelfde gedeelte staat ook in de kindernevendienst centraal.
De avonddienst in de Grote Kerk krijgt een bijzonder karakter. In die dienst gaat ds. J.W. Sparreboom voor.De jongeren van alle huiscatechesegroepen werken actief mee aan deze dienst. Zo willen we het huiscatecheseseizoen op een inhoudelijker manier afsluiten dan voorheen. We staan inhoudelijk stil bij de vraag van de Heidelberger Catechismus: ‘Wat is je enige houvast, zowel in je leven als bij het sterven?’ We lezen daarbij een gedeelte uit de Romeinenbrief en uit het Johannesevangelie. Uiteraard is iedereen welkom tijdens deze ‘Openbare Catechese-les’. Na de dienst zijn alle jongeren – ook degenen die nog geen huiscatechese volgen – heel hartelijk welkom in het CJMV-gebouw om samen een broodje te eten.