Bij de diensten van de wijken 1 en 2

Zondagmorgen 30 juni hebben onze wijken dienst in de Maranathakerk. Het is de afsluitingsdienst van de beide kampen, het kinderkamp en het zeilkamp. Aan wat daar gedeeld is, zal uitgebreid aandacht worden gegeven. Toch is het een dienst voor de gehele gemeente, jong en oud, man en vrouw, kinderrijk en kinderloos. Iedereen hartelijk welkom. Ds. G.J. Mink gaat ons voor in deze dienst. De tekst voor de verkondiging is MatteĆ¼s 8: 23-27, de geschiedenis van de storm op het meer.

De avonddienst in de Grote Kerk wordt geleid door onze stagiair, Jan Sterrenburg. In het kader van zijn studie aan de Protestantse Theologische Universiteit heeft hij eerder enkele pastorale gesprekken gevoerd en een inleiding gehouden over een ethisch onderwerp. Deze avonddienst vormt voor hem de afsluiting van zijn stageperiode. Als zijn stagebegeleider neem ik als hoorder tussen de hoorders plaats in de kerkbank. Na afloop van de dienst is iedereen hartelijk welkom in het Dienstgebouw om door te spreken en feedback te geven onder leiding van ds. J.W. Sparreboom. De dienst wordt geƫvalueerd door de docenten van de PThU in het kader van het verkrijgen van een preekconsent.
We wensen hem, en elkaar, gezegende diensten toe.