Bij de diensten van de wijken 1 en 2

Bij de morgendienst
Zondagmorgen 17 mei is er in de Grote Kerk een bijzondere dienst. We nemen afscheid van een tweetal ouderlingen. Ze hebben onze gemeente jarenlang gediend: Gert de Bruin en Mees van de Graaf. Ook worden enkele nieuwe ouderlingen in hun ambt bevestigd. Het zijn Carina de Rijke-de Sterke, Peter Kraaijeveld en Sjanie Sterrenburg-Blokland ). Omdat Sjanie getroffen is door het coronavirus en wel weer aan het opknappen is, is haar bevestiging nog niet zeker. Voorganger is ds. G.J. Mink.
In de dienst overdenken we de betekenis van pastoraat. Er worden immers ouderlingen-pastoraat bevestigd. Dit doen we aan de hand van het woord van de opgestane Heer tot Petrus: ‘Hoed mijn schapen’ (Johannes 21: 15-17). Ook lezen we over de Goede Herder (Johannes 10).
We hopen op en bidden om een gezegende dienst.

Kindermoment
Het gaat in de morgendienst over ‘pastoraat’. Dat is een moeilijk woord. Het woord ‘pastor’ betekent ‘herder’. En dat woord kennen jullie natuurlijk wel. In de kerk denken we dan al gauw aan de Goede Herder. Wie dat is? Dat weet je wel: de Here Jezus. Over de Goede Herder en de schapen ga ik zondagmorgen wat vertellen. Ik heb trouwens gehoord dat er ook een paar schapen in de kerk zijn…. Voor kinderen van de onderbouw, middenbouw en bovenbouw heb ik op leeftijd toegesneden verwerkingen. Even een mailtje naar ds. Mink en hij stuurt ze per omgaande toe. Zo kunnen de kinderen goed bij de dienst worden betrokken.

Kleurplaat regenboog
Een paar weken geleden konden jullie een kleurplaat maken van de regenboog. Ds. Mink heeft al heel wat mooie gezien. Maar nog niet van jullie allemaal. Stuur ‘m hem nog even toe, uiterlijk a.s. maandag. Volgende week zondagavond toont hij de mooiste.

Avonddienst
De avonddienst in de Maranathakerk wordt geleid door ds. A.L.A. den Besten (niet te verwarren met ‘onze eigen’ Ad) uit Nieuwerkerk aan den IJssel, predikant met een bijzondere opdracht te Rotterdam-IJsselmonde.