Bij de diensten van de wijken 1 en 2

Zondagmorgen 24 mei gaat in de Maranathakerk ds. P. de Graaf voor, voorheen predikant in Zierikzee en nu wonend in Kruiningen. We hopen op en bidden om een gezegende dienst.
In de avonddienst in de Grote Kerk gaan we verder met de bespreking van de betekenis van de Heilige Doop. Centraal staat nu: ‘Ik doop u in de Naam van de Zoon’. We lezen hierbij uit Romeinen 6: 3-14. Er is een heilzaam verband tussen de vernedering en de verhoging van Christus en die van ons. Er is een heilzaam verband tussen zijn sterven en opstanding en die van ons. Wanneer we gedoopt worden in de Naam van de Zoon sterft onze oude mens en de nieuwe staat op. Een heel bijzonder verband. Hierover raken we niet uitgedacht en uitgezongen.

Kindermoment
Voor de kinderen zal het wel spannend worden. Velen van jullie hebben een kleurplaat ingeleverd van de ark van Noach en de regenboog. Ben je ook benieuwd of die van jou te zien is? Kijken dus aanstaande zondagavond! Voor de dienst komen alle ingeleverde tekeningen langs. Na de dienst doen we het nog een keer. Midden in de dienst heb ik door een onafhankelijke commissie de mooiste per leeftijdsgroep laten uitzoeken.
Ook maken we tijdens de dienst de uitslag van het raadsel bekend. Wat was er fout aan het schilderij van Noach, de dieren en de regenboog? Ik zal nu alvast verklappen dat ik heel veel goede antwoorden toegestuurd kreeg.

Kleurplaat klavertjevier
Weet jij ook dat een klavertje-vier teken van geluk is? Misschien heb je er wel eens naar gezocht. Vaker zie je klavertje-drie. Dat is niet zo bijzonder dus. Ga maar eens kijken tussen het gras, in de tuin, langs de waterkant. Als je een klavertje-vier vindt, moet je ‘m drogen, bijvoorbeeld in een boek. Dan blijft het heel lang goed. Ik heb ook weer een kleurplaat die je hier kunt downloaden.

Verwerking bovenbouw vorige zondag
Afgelopen zondag hadden we het over de Goede Herder. Bij de verwerking van de bovenbouw kwam een paar teksten tevoorschijn.
De eerste bijbeltekst is (Nahum 1: 7): ‘De HERE is goed, een sterkte ten dage der benauwdheid. Hij kent hen die bij Hem schuilen’.
De tweede tekst is (Ps. 23: 5): ‘(Hij) richt voor mij een dis aan voor de ogen van wie mij benauwen’.