Bij de diensten van de wijken 1 en 2

Zondagmorgen leidt ds. G.E. van der Hout uit Lekkerkerk de dienst in de Grote Kerk. Hij ging nog niet zolang geleden voor het eerst in ons midden voor. In de kindernevendienst wordt verteld over de laatste jaren van het leven van Nebukadnezar. Zijn hoogmoed komt voor de val.
‘s Avonds is ds. J. Holtslag uit Giessenburg de gastvoorganger in de Maranathakerk. Hij is geen onbekende in ons midden.
Ook in de week mogen we in alle vrijheid samen komen in de diensten, waarin we danken voor alles de dagelijkse werkzaamheden die we mogen verrichten en het dagelijkse voedsel dat we uit Gods hand ontvangen. In de kinderdienst werkt kinderkoor Wereldwijs mee. Tijdens de repetitie-ochtenden raakte ik al onder de indruk van het enthousiasme waarmee werd gezongen. Thema voor deze dienst in de Grote Kerk is ‘Vooruit, blik terug’, naar aanleiding van Jakob, die naar Betel wordt gezonden om God te danken. Ik hoop alle kinderen te ontmoeten in deze dienst! Als voorbereiding op deze dankdagdienst is het goed mogelijk om te lezen uit het ‘gezinsdagboek’ dat aanstaande zondag wordt uitgedeeld.
In de avonddienst, die in de Maranathakerk plaatsvindt, spiegelen we onszelf aan Belsassar, die zwelgt in zijn rijkdom maar te licht bevonden blijkt. Gezegende diensten gewenst!