Bij de diensten van de wijken 1 en 2

3de Adventszondag
Op de derde zondag van Advent, 12 december , komen we ’s morgens samen in de Maranatha Kerk. Dit gebeurt in twee diensten, die respectievelijk om 9.00 uur en 11.00 uur beginnen. Voorganger in beide diensten is ds. G.J. Mink.
Zondag een echte advent tekst, misschien zelfs wel een kerst tekst uit het laatste Bijbelboek. Johannes mag een vrouw zien die een kind baart. Wie is zij? Wie is dit Kind? De hele context getuigt van strijd. En zo is het ook. Het leven ís een strijd. Er valt wel meer te zeggen maar dit toch zeker ook. De strijd om het bestaan. De strijd om het vol te houden. Maar ook de geestelijke strijd tegen de boze machten. Die komt in het Bijbelboek Openbaring ruimschoots aan bod. Maar er is hoop. Er is troost. Waarom? Omdat er een Kind geboren is. En de draak, de boze, de duivel, de satan wordt een drievoudige nederlaag toegebracht. Deze verkondiging van het adventsevangelie aan de hand van Openbaring 12 schenkt een bijzondere impuls. Hierdoor kunnen we het volhouden!
In de dienst zingen we een aantal mooie adventsliederen.

Bij de middagdienst
In de middagdienst die begint om 15.30 uur in de Grote Kerk gaat voor ds. J.H. Reijm te Rotterdam, een bekende gastvoorganger in onze gemeente.