Collecte Binnenlands diaconaat

Voor zondag 15 november 2015 staat een collecte voor het binnenlands diaconaat op het collecterooster. Deze collecte wordt via Kerk in Actie/Luisterend Dienen bestemd voor Stichting  Scharlaken Koord. Dit is een christelijke stichting die professionele hulp biedt aan prostituees in diverse steden.  Maatschappelijk werkers bieden de mogelijkheid om uit de wereld van de prostitutie te stappen. Bijna tweederde van de prostituees op de Amsterdamse Wallen komt uit landen als Hongarije, Roemenië en Bulgarije en is tussen de 18 en 25 jaar oud. Medewerkers leggen contacten met de prostituees. Door ze regelmatig te bezoeken, proberen ze een vertrouwensband met hen op te bouwen. Dat valt niet altijd mee, omdat er veel achterdocht is bij de vrouwen. Daarom streeft Stichting Scharlaken Koord naar betere en meer directe professionele hulpverlening op straat.

Lees het verhaal van Anna: Anna groeide op in een klein stadje in Oost-Europa. Op haar negentiende kreeg ze daar een baantje in een ‘massagesalon’ – dat een verkapte vorm van prostitutie bleek te zijn. De stap van massagesalon naar stripteasetent was vervolgens niet zo groot. Om meer geld te kunnen verdienen, regelde haar baas een ‘raam’ in Nederland. “Ik werkte die eerste maanden puur voor het geld. Mijn gevoelsleven zat op slot. Ik maakte werkdagen van wel veertien uur.” Na een paar maanden kon ze het werk nauwelijks meer volhouden. Op een dag kwam ze in contact met vrouwen die haar een kaartje gaven met contactgegevens van Scharlaken Koord. De vrouwen vertelden haar over de mogelijkheid om uit de prostitutie te stappen. Dat gaf haar hoop. Ze besloot te stoppen met het werk en nam contact op met Scharlaken Koord. De medewerkers van die organisatie hielpen haar om een nieuw plekje in de maatschappij te krijgen. Ze volgde een cursus tot fitnesstrainer en haalde haar diploma. Ook had ze veel gesprekken over de verwerking van haar verleden. Anna is blij dat ze stappen gezet heeft waardoor haar leven veranderd is, bovendien put ze kracht uit haar geloof. “Gods liefde is voor mij een realiteit.”

Voor dit werk vragen wij om uw hulp. Graag bevelen we de collecte van harte bij u aan. U kunt uw gift ook overmaken op IBAN NL25RABO0359322719 onder vermelding van ‘Binnenlands diaconaat’. Naast uw gaven vragen we ook om uw gebed. Alvast hartelijk dank. Kijk voor meer informatie op www.scharlakenkoord.nl

Namens de diaconie,

Marius van Wijk