Collecte Werelddiaconaat: Zaaizaad en bijen voor vrouwen in Zuid-Soedan

Op zondag 15 oktober zal de collecte bestemd zijn voor het werelddiaconaat.

Deze collecte komt ten goede aan een project van Kerk in Actie in Zuid Soedan.

Dankzij bijen en zaaigoed werken vrouwen in Zuid-Soedan aan betere levensomstandigheden. Zij moeten met hun gezin overleven in een vaak uitzichtloze situatie. In Zuid-Soedan woedt een burgeroorlog, bovendien lijden de vrouwen onder discriminatie en armoede. Vaak verbouwen ze op kleine schaal voedsel om wat extra’s te verdienen.

Om hun inkomen te vergroten, volgden de meest kwetsbare vrouwen landbouwtrainingen van de landbouworganisatie ERP, partner van Kerk in Actie. Ook ontvangen ze verbeterd zaaizaad, zodat ze meer gewassen kunnen verbouwen en oogsten.

Dit jaar traint ERP bovendien honderd vrouwen in het houden van bijen. De vrouwen krijgen een eigen bijenkorf en leren hoe ze honing kunnen verwerken. De vrouwen verkopen de oogst en de honing, dit betekent een broodnodige aanvulling op hun gezinsinkomen. Doel van het ERP is dat de vrouwen hun armoede met 80 procent kunnen terugdringen. Geven kan tijdens de diensten, maar ook nu geven we graag het IBAN nummer van de Diaconie: NL25RABO0359322719. Onder vermelding van Werelddiaconaat Zuid Soedan.

Naast uw gaven vragen we ook uw gebed.
Van harte aanbevolen.

Namens de diaconie,
Marius van Wijk