Concert in de Grote Kerk van Sliedrecht

Matthäus Passion door Soli Deo Gloria: concert én inleiding

C.O.V. Soli Deo Gloria zet de traditie voort van de tweejaarlijkse uitvoering van de Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach. Dat gaat voor de 16e keer gebeuren op 24 maart a.s. in de Grote Kerk. Het concert begint om 19.30 uur, kerk open vanaf 19.00 uur.

Het koor is dit keer uitgebreid met slechts een klein aantal projectleden om de klank en de tekst zo helder mogelijk te krijgen en het volume niet te laten overheersen. Op die manier krijgen ook het meewerkende jongerenkoor, het orkest en de solisten meer aandacht.

Die zijn op volle bezetting: Jongerenkoor Chantiel; orkest: New Symfonics; orgel: André de Jager; cello: Frank Rutgers; klavecimbel: Sander van de Houten; theorbe: Harjo Neutkens; evangelist: Aart Mateboer; Christus: Tim Maas; sopraan: Merel van Geest; alt: Adélaïde Rouyer; tenor: Jeroen van Vaal;      bas: Benjamin Sattlecker. Het geheel staat onder leiding van de vaste dirigent van Soli Deo Gloria: Danny Nooteboom.

Kaarten voor dit concert à € 25,- zijn verkrijgbaar via www.cov-solideogloria.nl; aan de kerk kosten de kaarten € 27,50. Kom vroeg, want de ervaring leert dat de kerk bij dit concert altijd vol is.