COV Soli Deo Gloria brengt ‘Messiah’ van Händel

Op zaterdag 3 november voert COV Soli Deo Gloria de Messiah van G.F.
Händel (1685-1759) uit in de Grote Kerk. Dat gebeurt samen met veel gasten uit het hele land, waardoor éénmalig een koor van 200 zangers en zangeressen is ontstaan. Eén van de meezingende gasten is burgemeester Bram van Hemmen.

Het stuk bevat veel meer juweeltjes dan alleen het bekende koorstuk ‘Hallelujah’.

De aria’s worden gezonden door sopraan Elise van Es, alt Tamara Obermayer, tenor Carlos Negria Lopez en bas Benjamin Sattlecker. André de Jager bespeelt het orgel en Sander van Houten de clavecimbel. Begeleidend orkest: the New Symfonics. Het geheel staat onder leiding van dirigent Danny Nooteboom. Alleen voor bassen en tenoren is nog beperkte ruimte om mee te zingen (zie daarvoor de website). Er moet tenslotte ook nog ruimte over blijven voor het publiek. Kaarten zijn in de voorverkoop voor € 15,- verkrijgbaar bij de leden of te bestellen via www.cov-solideogloria.nl. Op de avond zelf kosten de kaarten € 17,50. De kerk is open om 19.00 uur. Het concert begint om 19.30 uur.