Ein Deutsches Requiem – door Canticum Amicorum in Papendrecht

Op D.V. zaterdag 13 mei 2017 voert kamerkoor Canticum Amicorum het indrukwekkende ‘Ein Deutsches Requiem’ uit van Johannes Brahms in de Bethlehemkerk te Papendrecht (Van der Palmstraat 1). Johannes Brahms gaat heel anders dan andere componisten met het idee van een requiem om. Niet de overledenen hebben hulp en troost nodig, maar de nabestaanden. Hij koos daarom teksten uit het Oude en Nieuwe Testament en ook de apocriefe boeken, die de nabestaanden helpen hun lijden te verlichten en de onomkeerbaarheid van de dood te accepteren. De keuze van de teksten getuigt van Brahms’ grote kennis van de Bijbel en van zijn persoonlijke religieuze opvattingen en geestelijke vrijheid. Het kamerkoor wordt deze avond begeleid door Wouter Bakker en Wouter Harbers op de vleugel. Als solist zullen de bariton Daniël Hermán Mostert en  de sopraan Judith Pranger te horen zijn. De algehele leiding is in handen van Patrick van der Linden. Kaarten voor dit bijzondere concert zijn te bestellen via de website van het koor. Kaarten in de voorverkoop: 12-18 jaar, studenten en 65+: € 10,-; volwassenen: € 15,-. Kaarten aan de kerk: 12-18 jaar, studenten en 65+: € 13,-; volwassenen: € 18,-. Kinderen tot 12 jaar gratis. Het concert begint om 20.00 uur; de kerk is open vanaf 19.30 uur. Voor meer informatie: www.canticumamicorum.nl.