GZB-dag

Dit jaar wordt de GZB-dag op D.V. zaterdag 11 juni gehouden. Vanwege de vele positieve reacties over de nieuwe locatie van vorig jaar, is de GZB-dag ook dit jaar weer in de Evenementenhal in Gorinchem.

Tijdens de GZB-dag staan we stil bij de kerk in Europa. We doen dit aan de hand van het thema ‘De kerk begint opnieuw’, het nieuwe jaarthema van de GZB. Ooit was de kerk groot in Europa en overal aanwezig, nu is hij (soms) leeg of teruggedrongen naar de rand van de samenleving. Dat kan soms somber stemmen en we maken ons zorgen over de toekomst van de kerk, in Nederland en Europa. Toch zien we op plekken waar de GZB werkt, dat mensen op zoek zijn. In de leegte van welvaart en wantrouwen ontstaan nieuwe (vormen van) gemeenten. Enthousiast en bezield delen christenen hun geloof, omdat ze geloven dat het Evangelie nieuw leven geeft, juist ook aan mensen van nu. Daarom kiezen we voor het thema ‘De kerk begint opnieuw’, een bemoediging vanuit de wereldkerk in Europa.

Tijdens de GZB-dag op 11 juni vertellen diverse gasten uit Europa over wat God in hun land doet!