GZB-dag

De jaarlijkse GZB-dag wordt dit jaar op D.V. zaterdag 13 juni in de Evenementenhal in Gorinchem georganiseerd. Het thema is ‘Laat de kerk niet verdwijnen’. Met dit thema wil de GZB de situatie van christenen in de bedreigde kerk in Egypte onder de aandacht brengen.

De kerk in Egypte heeft het niet gemakkelijk. In een land waar vooral moslims wonen, krijgt ze steeds minder ruimte. Een aantal Egyptische gasten vertelt op de GZB-dag wat dat voor hen betekent en hoe we er vanuit Nederland aan kunnen bijdragen dat hun kerk niet verdwijnt. Overige sprekers zijn onze dominee Klaassen, dominee Van Duijvenboden (legerpredikant), en dominee Van Meijeren (PKN Ede). De hele dag door zijn er speciale programma’s voor kinderen en tieners. Ook is er kinderopvang voor kinderen van 0-4 jaar. Net als elk jaar is er een uitgebreide informatie-, boeken- en verkoopmarkt. De GZB-dag duurt van 9.45 uur tot 15.45 uur. Het adres van de Evenementenhal is Franklinweg 2 in Gorinchem. Via deze link kunt u meer informatie vinden.