Huis aan huis collecte Kerk in Actie

In de week van 29 nov. tot 5 dec. wordt door Kerk in Actie een landelijke huis aan huis collecte georganiseerd voor Vluchtelingenkinderen in Griekenland. Hun situatie is, na de brand in Moria, urgenter dan ooit. Meer dan 50.000 kinderen verblijven onder erbarmelijke omstandigheden op diverse Griekse eilanden. Door de trage procedures zitten sommigen daar wel drie jaar.

Een van hen is Anis Gul uit Afghanistan. Ze zegt: “Ik wilde helemaal niet weg uit mijn land. Afghanistan is een prachtig land waar mensen hun kinderen een goed leven willen bieden. Maar oorlog maakt dit onmogelijk en slechte mensen zorgen ervoor dat wij niet naar school kunnen en dat je er je leven niet zeker bent. Ik ben gevlucht omdat ik in vrede wil leven, naar school wil en mijn dromen wil waarmaken. Veel geld of een duur huis hoef ik niet, als ik maar bij mijn familie kan zijn en niet al jong hoef te trouwen.

Kerk in Actie helpt de vluchtelingenkinderen in Griekenland met voedsel, kleding en onderwijs en probeert ze op een betere plek te krijgen. Op meer dan zeshonderd plekken gaan collectanten in de eerste week van december langs de deuren. En dus ook in Sliedrecht! “Ik vind het vreselijk wat die kinderen in Griekenland meemaken. Ze hebben er niet om gevraagd en part noch deel aan de situatie”, vertelt een collectant. “Als ik dan aan mijn eigen kinderen denk, kun je toch alleen maar dankbaar zijn dat ze hier geboren zijn, en niet daar. Daarom collecteer ik, en ik hoop dat mensen gul geven. Als we allemaal iets kleins doen, kunnen we met elkaar iets groots neerzetten!”

Kerk in Actie is het diaconale programma van de Protestantse Kerk in Nederland. De organisatie zet zich wereldwijd in tegen armoede en onrecht. De projecten van Kerk in Actie richten zich op mensen slachtoffer zijn van rampen en conflicten, mensen die niet in vrijheid kunnen geloven en mensen die leven in armoede. Een belangrijk deel van het werk van Kerk in Actie richt zich op kinderen die in de knel zitten door oorlog, armoede of uitbuiting. Kijk ook op www.kerkinactie.nl/griekenland. Omdat niet in heel Sliedrecht gecollecteerd wordt kan het gebeuren dat de collectant niet bij u aan de deur komt. Scan daarom de QR code als u bij wil dragen aan deze collecte.

Ook is er de mogelijkheid om mee te collecteren zonder dat u de straat op hoeft. Maak daarvoor een digitale collectebus op www.kerkinactie.digicollect.nl, en deel deze met zoveel mogelijk personen via sociale media zoals email en Whatsapp.

Namens alle vluchtelingenkinderen in Griekenland: dank voor uw betrokkenheid.

 

Namens de diaconie, Marius van Wijk