Lezing over 950 jaar Sliedrecht

Sliedrecht gaat dit jaar een bijzondere jubileum  vieren. De naam van ons dorp wordt voor het eerst genoemd in een akte van 2 mei 1064.

Voor wie geïnteresseerd is in de historie van ons dorp, raden wij dan ook aan deze expositie en lezing te bezoeken.
De lezing op 2 mei as. in de Grote Kerk begint om 20.00 uur, de kerk is geopend vanaf 19.30 uur.
De inleiding zal worden gehouden door de edelman Herbaren van Drongelen en zijn gemalin Vrouwe Sophia van Craijenstein en hun gevolg van boeren, visserlui en landarbeiders in traditionele kledij. Het programma vangt aan met muziek van het orkest Wrongel’en Wei met klanken uit een ver verleden.
Op het fameuze Naberorgel zal oude muziek ten gehore worden gebracht door organist Arjan Versluis.
De burgemeester van Sliedrecht, de heer drs. A.P.J. van Hemmen zal een toespraak houden. In het kader van 950 jaar Sliedrecht zal de mediëvist Henk ‘t Jong MA een voordracht houden, afgewisseld met beelden, over de ontstaansgeschiedenis van Sliedrecht. Afsluitend zal de edelman Herbaren van Drongelen en zijn gemalin Vrouwe Sophia van Craijenstein bekendmakingen doen van te verwachten activiteiten gedurende het jubileumjaar.