Nieuws van de C.H.R. (106)

Eén telefoontje
Prachtig wanneer je als Commissie Hulp Roemenië mee mag en kunt helpen bij de opvang van vluchtelingen die tijdelijk in Hongarije verblijven. Bijzonder was ook de manier waarop sommige dingen tot stand komen.
Eerst dat ene telefoontje op 4 september van Michel van Boxtel uit Boedapest met de vraag of Sliedrecht kan helpen om een opvangcentrum in te richten. Maar het volgende telefoontje was even opmerkelijk.
Toen de vrachtwagen op 9 september uit Sliedrecht vertrok was heel de opslagruimte bij mevrouw Griffioen aan de Rivierdijk 414 leeg. De vrachtwagen was op dat moment gevuld met zo’n 85 m3 (40 matrassen en 1800 dozen)aan spullen. Maar er was nog zo’n 8 m3 ruimte. Één telefoontje met DirkJan Verboom van de CHR Hardinxveld-Giessendam bleek voldoende. Een uurtje later was de vrachtwagen helemaal propvol. Dank voor de pallet luiers, 250 nieuwe lakens, 60 nieuwe hotelkussens en 160 dozen kleding.
Robert-Jan van Eijk ons commissielid die vorige week in Boedapest verbleef, heeft daar kennis gemaakt met Michel. Naast de vluchtelingenproblematiek kent deze stad ook nog eens zo’n 10.000 daklozen. Als het aan de commissie ligt gaan we dus nog maar door met kleding inzamelen, vindt u ook niet?!
Heeft u vragen? U kunt altijd bellen.

Een hartelijke groet namens de CHR Dick van Mourik (tel. 422248)