Nog geen plannen voor dit weekeinde?

Nog geen plannen voor dit weekeinde?
Feest! Pinksterfeest!

Als iemand jarig is worden er vaak slingers opgehangen. Is koning Willem Alexander jarig dan hangen we de vlag uit. Wanneer het Nederlands voetbalteam wint is alles oranje gekleurd. Waarom? Omdat we blij zijn, trots op ons land of ons voetbalteam. Iedereen mag het weten.
Komende zondag is het Pinksteren. Een feest waard om te vieren. Hieronder een suggestie om dat ook eens zichtbaar te maken:
De Heilige Geest wordt vaak gesymboliseerd door een duif. (Johannes 1 vers 33)
Om elkaar en anderen aan het Pinksterfeest ter herinneren zou het mooi zijn als je een duif maakt. Deze duif kun je dan met linten van bijvoorbeeld crêpepapier of rode stof (kleur van het Pinkstervuur) ophangen voor een raam of misschien nog leuker; buiten in de vlaggenmast! Het vouwblad vind je op de website van de kerk.
Zo wordt niet alleen het Evangelie zichtbaar, maar kan het ook leiden tot een gesprekje met een voorbijganger of je buren.
Tegelijkertijd kunnen de duiven je vast ook een beetje helpen de weg te zoeken bij de Pinkster-opdrachtentocht over de gaven van de Geest.
Vanaf zaterdag 30 mei 12.00 uur tot en met maandag 1 juni 20.00 uur kan iedereen meedoen aan de Pinkster-opdrachtentocht. Fiets of loop één dezer dagen langs 9 adressen in Sliedrecht. Op elk van deze adressen hangt een opdracht voor het raam. Het is de vrucht van de Geest die verdeeld is in 9 stukken. Bij elk partje van de vrucht zit een praktische uitwerking die je tot nadenken kan zetten of je kan stimuleren tot daadkracht te komen, geleid door de Geest. De opdrachten zijn te doen voor klein en groot.
Kijk voor totale bericht op www.hervormdsliedrecht.nl waar onder andere ook vermeld wordt hoe het ‘kadoosje’ een bekend onderdeel van de Boven Alles Uit dagen in deze tocht wordt verwerkt.
We zijn blij, dankbaar en verwonderd dat God Zijn Geest ook aan ons wil geven. Iedereen mag dat weten. Wat zou het dan mooi zijn als er in héél Sliedrecht duiven te zien zijn met daarbij wapperende rode linten. Wellicht tot zegen van anderen maar vaak is de eerste zegen voor jezelf!
We wensen u en jou gezegende Pinksterdagen toe.
Jacco de Koning, Marcel Kornet, Tine Plaisier en Paula Redelijkheid.
(Met dank aan Janine den Braanker, Leendert Hofman en Zeger Brinkman voor initiatief en inspiratie.)