Open Monumentendag 2023

Op zaterdag 9 september is de Grote Kerk van 10.00-16.00 uur open in verband met Open Monumentendag. Dit sluit aan op de looproute van het evenement Living Statues and Art Festival.
Op de dijk zal een beeld staan zijn dat aansluit bij de ‘Living Statues’ op de Kerkbuurt! Heeft u/ heb jij een moment vrij om het beeld te ‘bewaken’, dan horen we dat heel graag! Dit is een mooie positie om tegelijkertijd passanten uit te nodigen om binnen een kijkje te nemen. Nodigt u/jij anderen uit om tijdens hun ronde over de Kerkbuurt óók de kerk te bezoeken? Het is een uitgelezen moment om even binnen te stappen.
In de kerk exposeert Marco Boer deze dag zijn aquarellen uit de orgelserie ‘Great churches & organs’. Op een prachtige manier heeft hij dit erfgoed vastgelegd. Aquarellist Marco zal zelf aanwezig zijn voor uitleg en ontmoeting. Ook laat hij zien hoe hij te werk gaat.
Het eigen Naberorgel zal op diverse momenten bespeeld worden door Paul Vermeulen, René van den Bos en Cor Stoker. Zwanie Erkelens is aanwezig om bezoekers rond te leiden en informatie over de kerk te delen.
Zijn er vragen of wilt u/wil jij bijdragen aan deze dag? Neem gerust contact op met een van de evangelisatie-ouderlingen. Een berichtje naar 06-54247411 of info@echtbelangrijk.nl kan ook altijd. Tot ziens!
Evangelisatiecommissie 1-4, Frans, Paula, Arie-Jan en Ton