Open Monumentendag / Late Summerfair

Zaterdag 12 september 2015, op deze dag staan de deuren van de Grote kerk open om iedereen die binnen wil stappen te verwelkomen, het is open monumentendag! Inmiddels zijn we er al aan gewend dat op deze dag ook de Late Summer Fair wordt gehouden. De evangelisatie commissies van onze 4 hervormde wijken hebben de bekende onderdelen, van vorige jaren weer georganiseerd,  maar ook nieuwe ingevoegd. Om zo bezoekers die langs komen te betrekken bij de activiteiten die in en om de kerk worden gehouden. Maar ook om hen de boodschap mee te geven die wij elke zondag in de kerk mogen horen.

Kom wat kopen bij de boekenmarkt of bij de brocante markt onder aan de toren, drink en eet wat op het Fair trade terras bij de bankjes boven aan de kerk. Bezoek de kerk, luister naar de orgelbespelingen  ( 10.30 uur, 13.00 uur en 15.00 uur) of naar de mooie klanken van de harp bespeeld door Thirza den Braanker. ( 11.30 uur) Maar wellicht is het gitaar en keyboard optreden van Romano van den Dool en Pieter de Vlaam meer iets voor u? (14.00 uur)  Linette Trapman is aanwezig met haar schilderijen. Verder is er een prachtig liturgisch bloemstuk midden in de kerk met als thema: Hoorn van overvloed, gemaakt door Arja Verweij.

Het thema van de open monumentendag is: Kunst en Ambacht, hierbij sluit de tentoonstelling in de consistorie aan, denk verder aan de mooie gebrandschilderde ramen in de kerk, als ook de schilderijen en het liturgisch bloemstuk.

Jelle Korevaar ons gemeentelid, maar ook kunstenaar van beroep, zal op deze dag moet ieder die mee wil doen een grote knikkerbaan gaan bouwen van waardeloos materiaal. De baan begint boven aan de schuine stoep en vanzelf rollen de knikkers dan in de baan naar beneden.

De kraam met evangelisatiemateriaal staat naast het begin van de knikkerbaan, we hopen zo in gesprek te komen met mensen die komen kijken en bouwen! Er worden knikkers uitgedeeld met daarbij de tekst: Laat zoals knikkers in een baan, God in je leven meegaan.

Gebed en hulp

Beide zijn hard nodig, we kunnen wel van alles organiseren, maar zonder Gods hulp en zegen beginnen we niets. Wilt u thuis bidden om een zegen voor al de voorbereidingen en om een zegen over de uitvoering!

Kom mee bidden op donderdagavond 10 september om 20.00 uur in de Grote kerk. We luisteren die avond naar een korte overdenking door Ton Spek, en bidden samen voor al de bezoekers die we op zaterdag hopen te ontvangen, en we bidden om de aanwezigheid van de Heilige Geest bij de medewerkers op zaterdag.

Helpende handen zijn nog nodig:

Vrijdagavond 11 september met het laden van de vrachtwagen bij de handpalm om 19.00 uur

Zaterdag 12 september:

• Het lossen van de vrachtwagen bij de Grote kerk om 7.00 uur
  • Het opbouwen / verkopen van de boeken
  • Verkoop bij brocante markt
  • Welkom heten en rondleiding geven in de kerk
  • Creatieve handen bij het aansturen van de bouw van de knikkerbaan
  • Uitdelen van knikkers en praatje bij de evangelisatiekraam
  • Opruimen vanaf 16.30 uur
  • Laden vrachtwagen en weer lossen vanaf 17.00 uur

1 of 2 uurtjes hulp is al heel fijn!

Aanmelden voor hulp kan bij Paula Redelijkheid.

Evangelisatiecommissie wijk 1 en 2 Marco Heijstek

Evangelisatiecommissie wijk 3 en 4 Leendert Hofman