Opvoedavond over seksuele opvoeding in gezin, school en kerk

Hoe gaan wij met onze kinderen in gesprek over seksualiteit? Die vraag staat centraal op een avond over seksuele opvoeding, die op D.V. dinsdagavond 6 november plaatsvindt in de aula van de Johannes Calvijnschool in Sliedrecht. Spreker op de deze avond is mw. Sarina Brons-van der Wekken. Ze stelt ons de vraag waarom het nodig is om met je kinderen te spreken over seksualiteit. Om vervolgens die vraag te beantwoorden en met ons na te denken over hoe we dat praktisch kunnen doen. Hoe ga je met je kind al van jongs af aan in gesprek over het wonder van de seksualiteit? Wat vertel je op welke leeftijd en welke woorden kies je daarvoor? We hopen er op deze avond meer over te horen. Naast de lezing is er op deze avond keuze uit zes workshops – die door professionals gegeven worden – om verder toegerust te worden en door te spreken over het onderwerp.

De volgende workshops worden aangeboden:

  1. Doorpraten over de lezing,
  2. Sarina Brons;
  3. Seksuele opvoeding bij kinderen van 4-8, mw. Elly van der Gouwe (Driestar);
  4. Seksuele opvoeding bij kinderen van 8-12, mw. Marieke Griffioen;
  5. Seksualiteit en sociale media, dhr. Jeroen van der Laan (Hoornbeeckcollege);
  6. Weerbaarheid – Evelyne Sinke-Provily (Vluchtheuvel);
  7. Hoe heeft God het bedoeld?, Kees van Vianen.

Om 19.30 uur is er koffie en de avond begint om 19.45 uur. Graag voor D.V. 18 oktober opgeven via www.geloofwaardigopvoeden.nl. De avond is onderdeel van het project ‘Geloofwaardig opvoeden’, een samenwerking tussen het Landelijk Contact Jeugdwerk, de kerken en scholen in Sliedrecht.

De avonden zijn bedoeld voor ouders als toerusting in de geloofsopvoeding van hun kinderen.

Noteer vast in uw agenda: in 2019 willen we opnieuw twee avonden verzorgen, de eerste vindt plaats D.V. 21 mei 2019. Spreker die avond is prof. dr. M.J. Kater.