PCOB Ledenmiddag

Op dinsdagmiddag 29 september is er weer een ledenmiddag van de PCOB. Zoals gebruikelijk in de Maranathakerk, Lijsterweg 2.
De middag begint om 14.00 uur, de zaal is open vanaf  13.30 uur.
Mevrouw Gerda Thiele van “Veilig Thuis” zal voor ons een spreekbeurt houden over
het onderwerp “Ouderenmishandeling”.

“Ouderenmishandeling? Dat komt bij ons niet voor!”

In de praktijk blijkt dat ouderenmishandeling dagelijks voorkomt. In alle lagen van de bevolking, in alle culturen, bijn hoog en laag opgeleiden en onder mannen en vrouwen. Vaak wordt ouderenmishandeling niet herkend. Praten over ouderenmishandeling is nog erg moeilijk. De slachtoffers schamen zich ervoor en durven er meestal niet over te beginnen. Ze zijn afhankelijk van degene die hen verzorgt of die bijvoorbeeld boodschappen doet. De landelijke overheid heeft het probleem rondom ouderenmishandeling erkend en heeft in 2011 het landelijk actieplan “Ouderen in veilige handen” opgesteld.
Wanneer u niet meer in de gelgenheid bent om de contactmiddagen te bezoeken, omdat de reis te vermoeiend is, dan kunt  zich opgeven voor vervoer naar de Maranathakerk bij de heer R. van Kleef, tel. 0184 417757