Voorjaarszendingcollecte Margaret

Komende zondag 6 maart zal de eerste collecte de zgn. Voorjaarszendingscollecte zijn. Deze is bestemd voor het bijbelvertaalwerk in Kameroen waar Margaret Belinga-den Besten en haar man Benjy bij betrokken zijn. Margaret stuurde ons het onderstaande bericht. Zoals te lezen valt, maken ze het gelukkig goed en mag het bijbelvertaalwerk mede dankzij uw/jouw steun doorgaan.

Hallo lieve gemeente,

Eindelijk weer een berichtje van ons uit Kameroen. We hopen dat het goed met jullie gaat. Met ons gaat het erg goed. Nadat het jaar goed was begonnen met familiebezoek uit Nederland, zijn we ook dit jaar weer vol aan de slag gegaan. Zoals jullie misschien wel weten, is mijn tijd nu verdeeld tussen taalkunde en Language Assessment en ben ik nu voornamelijk bezig met een groot project genaamd SURAM. SURAM staat voor Scripture Use Research and Ministry. Soms is er 15 jaar aan een Nieuw Testament gewerkt en komen we erachter dat deze vertaling niet gebruikt wordt. Dus we zijn nu een groot project gestart met Wycliffe Canada, UK en NL, Onebook Canada en vier bijbelvertaalorganisaties in Kameroen, waarbij we onderzoek gaan doen in dertig afgeronde projecten naar alle factoren die bijbelgebruik hinderen of juist stimuleren. Op die manier kunnen we hopelijk bijbelvertaalprojecten in de toekomst beter vormgeven en ervoor zorgen dat de vertaalde Bijbel echt gebruikt gaat worden. Tegelijkertijd kunnen we evangelisatiewerk doen in de dorpen. We hebben nu een projectcoördinator aangenomen en hopen eind deze maand onze eerste twee proef(pilot) projecten te bezoeken.

Verder ben ik druk bezig met de voorbereidingen van een project genaamd ‘i-DELTA’. I-Delta is een opleiding voor SIL personeel uit Francofoon Afrika. Ik hoop in april en mei leiding te geven aan de fonologie afdeling en les te geven.

Benjy is druk bezig met het ontwikkelen van alfabetiseringsmaterialen voor Njowi en is recent teruggekomen uit Kribi, waar hij een workshop geleid heeft voor de Banoho.

Genoeg te doen dus. Maar juist daarom willen wij u als gemeente bedanken voor uw steun. Zonder u zouden wij dit werk nooit kunnen doen.

Een hartelijk groet van Benjy, een knuffel van Hanna en Daniel, Margaret.