Webinar ‘Autisme thuis’

Platform Autisme in de kerk organiseert op D.V. donderdag 25 maart een webinar voor (jong)volwassenen met autisme en hun gezinsleden.
Als autisme een rol speelt in je eigen leven of dat van gezinsleden weet je als geen ander welke moeiten en zorgen er kunnen zijn. Moeiten die kunnen leiden tot eenzaamheid en onbegrip.
Waar haal je dan je kracht vandaan en hoe kun je samen werken aan een thuis voor iedereen?

Webinar
Tijdens dit webinar zal GZ-psycholoog Bernadette van Rossum het thema ‘Autisme thuis’ uitdiepen. In haar lezing geeft zij praktische handvatten over het herstel en in stand houden van positieve gezinsrelaties. Hoe kun je de kracht van het gezin gebruiken om iedereen een thuis te bieden? Op wie kun je een beroep doen, binnen of buiten de kerk? Welke rol heeft het geloof?
Aansluitend is er een interview met een ervaringsdeskundig echtpaar en hun dochter. Het webinar wordt afgesloten met een forumbespreking, waaraan Bernadette van Rossum, de ervaringsdeskundigen en een predikant deelnemen.

Organisatie
In ‘Platform Autisme in de kerk’ participeren Dit Koningskind, Helpende Handen, Eleos en Op weg met de ander. Het Platform is in 2008 opgericht en heeft sindsdien diverse bijeenkomsten georganiseerd en verschillende brochures uitgegeven.

Praktische informatie
19.45 uur Opening
Presentatie door GZ-psycholoog Bernadette van Rossum
Interview met ervaringsdeskundigen
Forumbespreking met spreker, ervaringsdeskundigen en ambtsdrager
21.30 uur Sluiting
Kosten € 7,50
Aanmelden www.helpendehanden.nl/webinar
Informatie Inge van Hell, 06 57147800, w.vanhell@helpendehanden.nl