Week van ontmoeting

De week van de Ontmoeting (van 28 september t/m 5 oktober) staat in het teken van het aandacht hebben voor elkaar en nodigt uit tot ontmoetingen met andere inwoners in Sliedrecht. Het doel van deze week is om mensen bewust te maken van het belang van sociale contacten en het leggen van nieuwe verbindingen.
Het sociaal maatschappelijk platform geloofsgemeenschappen (SMPG) in Sliedrecht probeert meer nieuwe verbindingen tussen de kerken te leggen en de zichtbaarheid te vergroten. We zijn immers vooral naar binnen gericht en het is oh zo belangrijk om meer van elkaar te weten en ook de verbinding te zoeken met wat buiten de kerken gebeurt.
De week van de Ontmoeting is daarom een mooie kans om inwoners van Sliedrecht kerkelijk en niet kerkelijk met elkaar in verbinding te brengen.
Onze Hervormde Gemeente maakt ook deel uit van het SMPG. We hebben een opdracht ons goed te verhouden tot onze naasten. Het is belangrijk om met inwoners van Sliedrecht zonder of met een andere kerkelijke achtergrond in verbinding te staan.
Op dinsdagavond 3 oktober wordt in de Bibliotheek Aanzet in Sliedrecht een avond gehouden die heet ‘Filosoferen met Kierkegaard’. Deze is georganiseerd door het SMPG.
Geert Jan Blanken, schrijver en groot kenner van de Søren Kierkegaard (1813-1855), verzorgd een inleiding en discussie over het gedachtegoed van de Deense filosoof.
De Deense denker Søren Kierkegaard spreekt met zijn unieke stijl en scherpe inzichten nog steeds tot de verbeelding. Hij is briljant, maar zijn teksten zijn moeilijk.
Lezen en nadenken over de grote levensvragen vraagt een inspanning, maar voor hem of haar die zich daartoe zet, brengt deze avond de rijke en inspirerende gedachtewereld van Søren Kierkegaard een stuk dichterbij.
Inloop om 19.30 uur. Presentatie en discussie van 20.00 uur tot 22.00 uur.
Aanmelden is niet nodig.