Op verhaal komen met Jezus

Neem Mijn juk op u, en leer van Mij dat Ik zachtmoedig ben en nederig van hart; en u zult rust vinden voor uw ziel.
Mattheüs 11: 29

Elk jaar verschijnt er bij Ark Mission een vakantiebijbelgids. De titel van deze gids luidt ‘Woorden voor onderweg.’ In deze gids staan 21 korte meditaties: voor elke dag en drie weken lang. Aan het einde van elke meditatie staat een nadenker en een gebed.

Toen wij in Zuid-Frankrijk op de camping kwamen, zat deze vakantiebijbelgids in ons kennismakingspakket. Wij vonden het een mooi gebaar van de campingbaas. Elke morgen hebben we een stukje gelezen. Eén van de meditaties ging over de tekst voor deze meditatie. Ik laat u graag meelezen:

Vakantie. Tijd om even uit de dagelijkse sleur te breken, om uit te rusten, te lachen, met elkaar te praten. Om te genieten van schoonheid. Misschien ook wel om na te denken over de keuzes die je het afgelopen jaar gemaakt hebt, en te bekijken wat je anders zou willen doen.

Ik weet niet hoe je ‘reisgezelschap’ eruitziet: of je samen reist, met een gezin of alleen. Misschien vier je deze vakantie wel gewoon thuis. Maar ik weet dat één reisgenoot graag met je meegaat. Zijn naam is Jezus. Is Hij welkom? Dank je Hem voor de tijd met elkaar? Prijs je Hem voor alles wat Hij zo mooi gemaakt heeft? Vraag je Hem wat Hij van je keuzes vindt? Kun je Hem vinden in deze tijd van rust?

Ikzelf vind het vaak best lastig om in mijn vakantie tijd voor Jezus vrij te houden. Ik mis mijn dagelijkse regelmaat van vroeg opstaan, Bijbellezen en bidden. Maar eigenlijk hoef ik alleen mijn handen open te houden, zodat ik het van Hem kan ontvangen. En Hij belooft één ding: bij Hem kan ik werkelijk rust vinden.

Nadenker:
Zie jij ook iets van Jezus in deze vakantie?

Gebed:
Jezus, wilt U met mij/ons mee reizen?

Ik wens u/jou een goede tijd toe. Of u/jij nu weggaat of thuisblijft: de Heere zij u/je goed en nabij.

H.J. van der Veen