A Word from The Pastor

Bergrede van Jezus (10)
Jullie zijn het zout, het licht der wereld

‘Jullie zijn het zout van de aarde… en het licht in de wereld’ (Matteüs 5: 13-14).

Een aanwijzing van de Here Jezus die aan duidelijkheid niets te wensen overlaat. Wij worden door Hem aangespoord om het zout te zijn in deze wereld. Nou ga er maar aan staan. Smaakmaker te zijn in naam van Jezus! Doe dat door nederig te zijn, zachtmoedig, zuiver van hart en barmhartig. Altijd op zoek naar gerechtigheid.
Kun je dat? Ja, door dicht bij Hem te zijn/blijven. Want Hij is het licht voor de wereld. En is gekomen om nog altijd licht te brengen waar het donker is. Zo worden wij, door de werking van Zijn Heilige Geest ‘lichtbrenger’ en zoutend zout in een donkere, duistere wereld. Doe je dit niet, dan verlies je je smaak en blijft het licht verborgen. Jezus’ oproep in dit deel van Zijn preek is: Wees het licht in jouw stukje van de wereld, op jouw eigen plekje in de Alblasserwaard, zodat Gods koninkrijk niet verborgen blijft, maar zichtbaar wordt door jou heen. ‘Uw wil geschiede op aarde, zoals in de hemel.’

Kring Verder na Verlies
Wanneer je pas, of al wat langer geleden, een dierbare hebt verloren, kan het vinden van een nieuw evenwicht in je leven moeilijk zijn. Rouwdeskundige Manu Keirse onderscheidt een viertal rouwtaken; vier opdrachten die moeten worden vervuld om tot verwerking van het verlies te komen. Keirse heeft het dan over het verrichten van rouwarbeid. In de kring Verder na Verlies (VnV) komen deze stuk voor stuk aan de orde en helpen we elkaar met het ontdekken en uitvoeren ervan.
Wilt u zich aanmelden voor deze VnV-kring, neemt u dan evt. voor meer informatie contact op met Anja Visser-Daudey, tel. 06-31 24 02 21.
De eerste, van in totaal vijf donderdagmiddagen staat gepland voor donderdag 6 oktober.

Vredegroet
Pastor Harm Jansen,
harm.jansen@hervormdsliedrecht.nl, 06-49 59 48 93