A Word from The Pastor

Leven in vrede door de Geest
‘Wat onze eigen natuur wil brengt de dood, maar wat de Geest wil brengt leven en vrede’ (Romeinen 8: 6),

Bij uitvaartdiensten mag ik graag spreken over Psalm 23: de Heer is mijn herder. In Johannes 10 vertelt de Here Jezus een gelijkenis over een schaapskooi, waar Hij als de goede herder voor zijn schapen zorgt. Veel mensen hebben steun aan deze woorden van de Heer, dat Hij die goede herder is en Zijn schapen bij hun naam kent. Hij roept ze naar buiten. In datzelfde hoofdstuk legt Jezus uit dat Hij is gekomen om het leven te geven in al zijn volheid (Johannes 10: 10). En over dat leven, in Christus, schrijft Paulus in zijn Romeinenbrief dat het Gods Geest is die leven brengt en vrede. Ja, God gunt ons een leven in vrede. Hij geeft jou vrede. God de Vader heeft er alles voor over dat je de vrede kent die alle verstand te boven gaat. Dat kan door Zijn Zoon Jezus Christus die opstond uit de dood. Daarin ligt die vrede binnen bereik. En dankzij Gods heilige Geest die is uitgestort over alle mensen, is het mogelijk om die vrede ook in jouw dagelijks leven te ervaren. Een leven vol vrede.
Geef Gods Geest alle ruimte in je leven om dat werkelijkheid te laten worden. Vrede van binnen, in je hart, in je binnenste, in jouw innerlijk, een heilige tempel waar de heilige Geest nu woont.
Hij gunt je die vrede.

Vakantie
De dagen in het licht worden korter, de avonden langer, de herfst kondigt zich in volle kleurenpracht aan. Van donderdag 21 tot en met woensdag 27 oktober heb ik herfstvakantie. Het ‘Woordje van de pastor’ klinkt dan een keertje niet.

Gebed en groet
Loof de Heer, mijn ziel.
De Heer wil ik loven, zolang ik leef,
Mijn God bezingen zolang ik besta. Halleluja!
(Psalm 146: 1 en 2).

Vredegroet
Pastor Harm Jansen,
harm.jansen@hervormdsliedrecht.nl, 06-49 59 48 93