Bericht uit Kameroen

Het weekend van 30 september ging ik samen met Jean Yves (mijn verloofde) naar Kribi. Dit was niet zomaar een bezoekje aan een mooie kuststad, dit was speciaal om Mariëtte te ontmoeten. Mariëtte zou twee weken in Kameroen zijn, waar ze zou gaan werken op de Africa Mercy van Mercy Ships. Als we beide in Kameroen zouden zijn, dan moesten we toch zeker proberen een dag met elkaar af te spreken.

Mariette, Jean Yves en Margaret

Je krijgt namelijk niet elke dag de kans om iemand uit Sliedrecht in Kameroen te ontmoeten. En uiteindelijk is het gelukt om met elkaar af te spreken. Er was voor die dag precies een uitje naar Kribi gepland voor medewerkers van Mercy Ships. Een goede mogelijkheid voor Mariëtte om naar Kribi te komen, aangezien reizen normaal gesproken niet al te makkelijk gaat in Kameroen. Rond een uur of tien kwam Mariëtte met de groep aan in Kribi, waar Jean Yves en ik ons bij de groep voegden. We hebben heerlijk wat tijd op het strand doorgebracht en een bezoek gebracht aan het dorp waar ik een tijdje gewoond en gewerkt heb. Aan het eind van de middag zijn we de groep van Mercy Ships terug naar het schip gevolgd. Hier hebben we nog een kort bezoek kunnen brengen aan het schip waar Mariëtte ons een rondleiding gaf. Het was bijzonder om het schip van dichtbij te kunnen zien en een beetje mee te krijgen van het mooie werk dat daar gedaan wordt.

Tot slot wil ik jullie oproepen tot gebed voor Kameroen. Het land is op dit moment erg onrustig. Dor de verfransing in Engelstalig gebied zijn veel rellen ontstaan.