Bericht van de fam. Vogelaar

Zendingscommissie wijk 1-2
Bankrekening NL60 RABO 0373 7291 11
t.n.v. Zendingscommissie wijk 1-2
E-mailadres: zending1-2@outlook.com

Beste gemeenteleden in Sliedrecht,
Een hartelijke groet uit (een altijd warm) Palopo! Fijn dat jullie op verschillende manieren met ons meeleven. Zo ontvingen Jefta en Febe bijvoorbeeld nog niet zo lang geleden post van de clubkinderen en hun leiding. Erg leuk!
Sorry dat jullie nog geen antwoord hebben gekregen op de vragen in de brief; dat komt nog.… Laurens Jan is deze weken druk met het presenteren van de plannen voor het toerustingsprogramma en het geven van training. Samen met leden van het synodebestuur van de GPIL doet hij dat op verschillende plekken in Luwu (het gebied waar wij wonen). Op deze manier proberen ze het proces in gang te zetten en draagvlak te creëren voor de plannen. Als ze daarvoor wat verder weg moeten, is hij soms een paar dagen weg. Het is goed om dit te doen, maar ook best intensief. Ook thuis is het dan intensief, als hij een aantal dagen weg is… Gelukkig is er een moeder van een meisje uit Jefta’s klas die Jefta dan ‘s ochtends op komt halen en ‘s middags weer thuis brengt. Heel fijn, die hulp!
Momenteel heeft Jefta vakantie. Febe heeft ook al vakantie gehad (i.v.m. de Ramadan en het Suikerfeest), zij gaat nu weer een paar weken naar school en heeft dan ook weer vrij. Op 15 juli begint hier het nieuwe schooljaar weer. Vóór die tijd hopen we er nog even tussenuit te gaan.
We leren steeds meer GPIL-gemeenten kennen. Op zondag preekt Laurens Jan vaak op verschillende plekken en gaan wij als gezin mee. Ook komt er weleens (spontaan) een predikant langs bij ons om gewoon even te kunnen praten. Afgelopen vrijdagavond nog zaten we met een dominee en zijn vrouw op ons terras buiten te praten. Goed om mensen zo iets beter te leren kennen en ook steeds meer te leren over de GPIL en de context.
We wensen jullie als gemeente Gods zegen toe! Heel hartelijk dank voor jullie meeleven, gebed en financiële steun. We zijn daar erg blij mee!
Laurens Jan en Lourina Vogelaar
Jefta, Febe en Amos