Bestemming Collecte Heilig Avondmaal

Christelijke zorg bij De Hoop
De diaconiecollecten tijdens de diensten van zondag a.s. zijn bestemd voor De Hoop in Dordrecht. De Hoop biedt hulp bij verslaving en psychische problemen. Dit wordt professioneel gedaan, vanuit een duidelijk christelijke basis. Bij De Hoop is geloof dat er voor iedereen een nieuw leven mogelijk is, gebaseerd op het Evangelie. Daarnaast zijn er drie specifiek christelijke onderdelen in de zorg: pastorale zorg, miniconferenties en themablokken. Pastorale zorg is er voor alle cliënten van De Hoop die dat nodig hebben. Via deze zorg kunnen cliënten een duidelijker beeld krijgen van wie God is en wat Hij doet in hun leven. Tijdens de mini-conferenties en de themablokken worden thema’s op een bijbelse basis behandeld. Onderwerpen die aan de orde komen, zijn bijvoorbeeld afwijzing en verandering. Daarnaast worden er Bijbels uitgedeeld aan cliënten en hun familieleden die deze niet zelf kunnen aanschaffen.

Een cliënt vertelt:
‘De gesprekken hebben me rust gegeven.’

Bertha werd bij De Hoop opgenomen vanwege een alcoholverslaving. ‘Toen ik bij De Hoop kwam, kreeg ik ook pastorale gesprekken. Het ging mij er vooral om dat ik het moeilijk vond om vergeving te geven aan mensen die veel kapot hebben gemaakt. Mijn moeder bijvoorbeeld, die me altijd kleineerde. Ze zei dat ik niet deugde en dat ik lelijk was. Ik ben christelijk opgevoed, maar ik had God losgelaten. Er gebeurde zoveel in mijn leven dat ik dacht: ‘Waar is God dan?’ Door de gesprekken heb ik geleerd dat God er altijd bij is geweest. Ik heb zo vaak dronken achter het stuur gezeten dat het een wonder is dat ik nog leef. Ik zeg nu dat God gestuurd heeft! De gesprekken hebben me ook rust gegeven. Ik heb geleerd dat ik bij God een geliefd kind ben.’

Deze christelijke zorg wordt in zijn geheel uit giften betaald! Uw giften maken het mogelijk dat De Hoop cliënten het Evangelie kan uitleggen. Helpt u mee? U doet dat door uw gave te geven tijdens de diensten, of door overmaken op NL25RABO0359322719 t.n.v. Diaconie Herv. Gem. Sliedrecht. Graag onder vermelding ‘Pastorale zorg De Hoop’. Dank alvast voor uw gift, maar mogen we ook vragen om uw gebed zodat hulpverleners en cliënten zich gedragen mogen weten? Wilt u meer weten?

www.dehoop.org en http://www.vriendenvandehoop.nl

Namens de diaconie, Mark Teeuw, Marius van Wijk