Bijbelvertaalwerk Kameroen

Komende zondag zal er gecollecteerd worden voor het Bijbelvertaalwerk van Margaret Belinga-den Besten en haar man Benjy in Kameroen. Gelukkig gaat het goed met ze. Zij stuurden ons de onderstaande foto en een mooi bericht. We zijn blij en dankbaar dat we hen als gemeente mogen ondersteunen bij dit belangrijke werk, zowel financieel als in onze gebeden.

Doet u mee?

Hallo gemeente,

Hier weer een berichtje uit Kameroen. Het leven gaat hier gelukkig redelijk normaal door, daar zijn we dankbaar voor. En zo gaat dus ook ons werk weer gewoon normaal door.

De afgelopen weken heb ik met papa Souga opnames gemaakt van werkwoorden in het Njowi, om zo de toonstructuur te kunnen onderzoeken. Benjy is tegelijkertijd druk bezig met het maken van alfabetiseringsmaterialen voor deze zelfde taal (waarvan hij zelf ook spreker is). Hopelijk kan over één of twee maanden gestart worden met het daadwerkelijke alfabetiseringswerk in de vorm van workshops.

Verder ben ik bezig met een groot onderzoek, in samenwerking met een aantal andere bijbelvertaal-organisaties, waarbij we hopen te kijken naar het bijbelgebruik, of het gebrek daaraan, in een groot aantal afgeronde projecten. Op deze manier hopen we beter te leren hoe we een vertaalproject kunnen vormgeven, zodat de Bijbel optimaal gebruikt zal worden en niet ongebruikt in de kast zal blijven liggen.

Verder gaat het met de kinderen ook goed. Hanna gaat elke morgen gezellig naar de crèche, waar ze het enorm naar haar zin heeft en Daniel gaat nog met mij mee naar kantoor. Verder eet hij goed en groeit hij als kool.

Wij willen u als gemeente hartelijk bedanken voor uw enthousiaste betrokkenheid bij de Bingoavond! Het was voor ons erg mooi om te horen dat er zo veel gemeenteleden meespeelden en er zo een heel mooi bedrag voor ons is opgehaald.

 Een hartelijke groet uit (een eveneens) warm Kameroen.