Bijbelvertaalwerk Kameroen

Van Margaret Belinga-den Besten werd het onderstaande bericht en groet uit Kameroen ontvangen. Als zendingscommissie zijn we blij en dankbaar dat het goed met hen gaat.

Komende zondag 7 maart wordt de Voorjaarszendingscollecte gehouden. Deze zal geheel bestemd zijn voor het bijbelvertaalwerk in Kameroen. Mogen we rekenen op uw financiële ondersteuning en gebed voor dit mooie en belangrijke werk?

Lieve gemeente,

Hier weer een bericht uit Kameroen. We zijn inmiddels alweer een aantal maanden hard aan het werk. Hanna gaat elke morgen naar de crèche en Daniel gaat gewoon ’s ochtends gezellig met mij mee naar kantoor.

De laatste tijd heb ik me vooral beziggehouden met de laatste check van een ortografie (spellingsboekje) van het Mengisa. Ondertussen hebben mijn taalhelper en ik werkwoorden opgenomen, zodat ik in de komende maanden de toonpatronen van deze werkwoorden kan analyseren. Ook ben ik met zusterorganisaties bezig om een project op te zetten, waarbij we kijken naar het gebruik van vertaalde Nieuwe Testamenten in Kameroen. Op die manier willen we erachter komen hoe we bijbelgebruik het best kunnen stimuleren in nieuwe of bestaande bijbelvertaalprojecten. Benjy is vooral druk bezig met het controleren van alfabetiserings-materialen in het Batanga (de taal waar ik vijf jaar geleden mijn werk mee ben begonnen) en is daarvoor ook een week weggeweest voor een workshop met de Batanga sprekers. We zijn dankbaar dat we dit allemaal nog mogen en kunnen doen en dat Corona ons niet al te veel hindert in ons werk. Wel heeft de regering aangekondigd deze week met nieuwe maatregelen te komen, aangezien ook hier het aantal coronabesmettingen hard oploopt. We wachten af.

Ik wens de gemeente veel sterkte toe in deze moeilijke tijd!

Een hartelijke groet, de Belinga’s.