Coronamaatregelen Hervormde Gemeente Sliedrecht

Afgelopen dinsdag (15 februari) hoorden we in de persconferentie dat we na vrijdag 25 februari nagenoeg alle maatregelen rond Corona af kunnen bouwen. Dit stemt blij en dankbaar. Omdat de meeste maatregelen pas per 25 februari ingaan is besloten om komende zondag (20 februari) nog de oude maatregelen te handhaven. Dit geldt ook voor de overige activiteiten tot 25 februari.

Vanaf 25 februari wordt onder andere de anderhalve-meter-regel opgeheven. Dat betekent dat vanaf zondag 27 februari er geen beperking meer is het aantal bezoekers in de kerk en dat reserveren niet meer nodig is. Ook hoeven er dan geen mondkapjes meer gedragen te worden (mag natuurlijk nog wel).
Het coronavirus is nog steeds onder ons. Er wordt een vak vrijgehouden voor iedereen die toch nog graag de 1,5 meter wil blijven houden. Hiervoor moet dan wel gereserveerd worden via het bekende reserveringssysteem.

In de Grote Kerk wordt hiervoor het vak onder de galerij, rechts gezien vanaf de hoofdingang, het dichtst bij de toren, tussen de twee zijuitgangen   gebruikt.
In de Maranathakerk is de Kleine Zaal hiervoor gereserveerd.
Er is een coördinator om de plaatsen toe te wijzen in deze vakken, zodat de plaatsen hier alleen worden gebruikt voor de mensen die hebben gereserveerd.

Na 25 februari zijn er ook voor de overige activiteiten geen beperkingen meer.
Wel blijven de basismaatregelen (handen wassen/desinfecteren, geen handen geven, thuisblijven bij klachten, niezen en hoesten in de elleboog, goed ventileren) belangrijk.

Op de website van de kerk wordt het nieuwe protocol geplaatst.

We zijn blij  dat door deze verandering naar ‘normaal’ we elkaar weer meer kunnen gaan ontmoeten in de kerkdiensten en daarbuiten.