Cursusaanbod Diaconaal Maatschappelijk Werk

Training ‘Je stress de Baas’
Voel je je overbelast? Of vind je het moeilijk om je prioriteiten te stellen en grenzen aan te geven? Misschien vind je het moeilijk om bewust te leven en duizelt het je soms van alle dingen die om aandacht vragen. Mogelijk is de training ‘Je stress de baas’ dan iets voor jou. In deze training leer je om als christen op een gezonde manier zorg te dragen voor jezelf. Onderwerpen zoals eigen grenzen kennen en aangeven, het stellen en naleven van prioriteiten komen aan bod.

Aanbod: 6 bijeenkomsten + kennismakingsgesprek
Datums: Start bij voldoende aanmelding najaar 2019, in de avonduren

Cursus ‘Verder na echtscheiding’
Heb jij een scheiding meegemaakt en ervaar je de gevolgen hiervan nog iedere dag? Vind je het lastig hoe je met je ex-partner om moet gaan? Mogelijk weet je soms niet goed hoe je naar je kinderen toe moet reageren of heb je vragen naar de Heere God waarom het allemaal zo gaat in jouw leven. Doe dan mee aan deze cursus. In de cursus ‘Verder na echtscheiding’ leer je hoe je verder kunt na een echtscheiding. Je deelt ervaringen en je krijgt handvatten aangereikt die je helpen om te gaan met de situatie.

Aanbod: 8 groepsbijeenkomsten
Datums: Start bij voldoende aanmelding

Cursus ‘Zelfvertrouwen’
Vraag jij je vaak af wat anderen van je vinden? Denk je vaak negatief over jezelf? Worstel je als christen met zelfvertrouwen? Wellicht is de cursus ‘Zelfvertrouwen’ iets voor jou. In de Cursus Zelfvertrouwen leer je op een realistische en Bijbelse manier naar jezelf te kijken.

Je ontdekt waar je goed in bent en waar je aan kunt werken. Angsten leer je te overwinnen, waardoor je je zekerder gaat voelen.

Aanbod: 10 bijeenkomsten
Datums: Start najaar 2019

Gespreksgroep ‘Rouw’
Vind je het erg lastig om verder te gaan na een ingrijpend verlies van een dierbare? Lijkt de tijd van het rouwen maar niet over te gaan en vinden anderen eigenlijk dat je weer verder moet? Het kan helpend zijn om hierover te praten met mensen die hetzelfde hebben meegemaakt. De gespreksgroep ‘Rouw’ biedt je deze mogelijkheid. Tijdens de bijeenkomst wordt er gesproken over leren leven met verdriet, emotioneel maar ook praktische aspecten krijgen aandacht.  Daarnaast is er plaats voor de plaats van geloof in een rouwproces: Wat doet verlies met je geloof? De groep is erop gericht elkaar te steunen en te stimuleren het verlies te leren hanteren en verder te komen in het rouwproces.

Aanbod: 5 bijeenkomsten
Datums: Start bij voldoende aanmelding

Kosten cursussen
Door financiering door de kerkelijke gemeenten en subsidie van de gemeente Sliedrecht zijn er geen kosten verbonden aan het volgen van een cursus uit ons aanbod.

Heeft u interesse of vragen?
Vragen en/of aanmelden kan via het landelijke telefoonnummer van Stichting Schuilplaats: 0318547870, of via mail: info@diaconaalmaatschappelijkwerk.nl.