De Protestantse Kerk en Nederland Zingt (EO) gaan samenwerken

De Protestantse Kerk en Nederland Zingt (EO) gaan samenwerken. In de aanloop naar Kerst organiseren zij samen vijf samenzangconcerten met de bekende christelijke artiesten Lucas Kramer en Pearl Jozefzoon. De kaartverkoop is al van start gegaan.

Samen zingen
De samenzangconcerten krijgen het motto ‘Samen zingend naar Kerst’ en worden gehouden in 4 monumentale kerken: de Grote Kerk in Sliedrecht (15 december), de Grote Kerk in Harderwijk (17 december), de Flambou in Surhuisterveen (18 december), de Grote Kerk in Vollenhove (19 december) en de Grote Kerk in Middelharnis (23 december). Lucas Kramer en Pearl Jozefzoon, begeleid door een combo samengesteld uit professionele
muzikanten, zingen samen én met het publiek bekende en onbekende kerstliederen.

Lage entreeprijs
De samenzangconcerten zijn breed toegankelijk. De lage entreeprijs biedt zoveel mogelijk muziekliefhebbers de kans om erbij te zijn. Tijdens de concerten is er kort aandacht voor de schrijnende situatie van vluchtelingenkinderen in Griekenland, het kerstproject van Kerk in Actie.

Zingen in de kerk
Vanuit de Protestantse Kerk worden de concerten georganiseerd door Zingen in de Kerk, het muzikale programma van deze kerk. Aan Zingen in de Kerk is een groot aantal bekende en minder bekende christelijke artiesten verbonden die door kerken het hele jaar door gratis geboekt kunnen worden.

Tijdens deze concerten vinden audio-opnames plaats die ook te horen zullen zijn bij de radioprogramma’s Groot Nieuws en De Muzikale Fruitmand (NPO Radio 5). In 2023 zullen er ook TV-opnames plaats gaan vinden.

Kaarten bestellen? Ga naar: zingenindekerk.nl