Diaconaal jaar of vakantievrijwilliger in De Herberg

Diaconaal jaar
Zoek jij een zinvolle invulling voor een tussenjaar? Ben je afgestudeerd en heb je nog geen baan? Heb je vragen over de manier waarop jij je leven wilt inrichten en wil je even een break nemen? Weet jij nog niet wat je wilt gaan studeren? Wil jij je een jaar inzetten voor mensen die het moeilijk hebben? Werkervaring en levenservaring opdoen? Dan zou een diaconaal jaar bij de Herberg wel eens heel goed bij je kunnen passen. Een diaconaal jaar loopt van september tot en met juni.

Vakantievrijwilliger
Wil jij liever een of twee weken van je zomervakantie op een bijzondere manier doorbrengen? Er liggen allerlei taken op je te wachten, zoals huishoudelijk werk, receptiewerk en het verzorgen van de broodmaaltijden. Je overnacht in het Koetshuis van de Herberg en je werkt samen met vier andere vakantievrijwilligers. Tip: geef je samen met een vriend of vriendin op.

Wat is de Herberg?
Pastoraal Diaconaal Centrum de Herberg is een huis in Oosterbeek, waar mensen die veel zorgen hebben of vastgelopen zijn, drie tot zes weken verblijven. De Herberg is geen therapeutisch centrum, maar een plaats om tot rust te komen. Door gesprekken, bijbelbesprekingen, aandacht, ontspanning en cursussen worden gasten geholpen om het evenwicht in het leven en het zicht op God (opnieuw) te vinden. Staf en vrijwilligers willen zich, in navolging van Jezus Christus, voor hen inzetten. Vier jongeren doen een diaconaal jaar in de Herberg. In juli en augustus worden hun plaatsen ingenomen door vakantievrijwilligers.

Nieuwsgierig geworden? Kijk eens op de website van de Herberg (www.pdcdeherberg.nl) onder ‘vrijwilligers-werk’ Wil jij je direct aanmelden? Stuur een mail aan vrijwilligerswerk@pdcdeherberg.nl, gebruik het aanmeld-formulier op de website of bel 026-3342225.