Doelcollecte zondag 28 augustus: Muskathlons voor Open Doors

Doelcollecte zondag 28 augustus 2022: Muskathlons voor Open Doors

Nico Leerlooijer doet van 02-09 tot 10-09-2022 mee aan de muskathlon in Irak.
‘Al jarenlang is er iets in mij wat zegt dat ik mee moet doen aan een muskathlon.
In de afgelopen jaren is het er nog niet van gekomen om mee te doen. Jarenlang vond de muskathlon in het Midden-Oosten plaats in Jordanië, Israël en Libanon. Er waren daar altijd wel ontmoetingen met christenen uit Irak, maar we verlangden er al lange tijd naar om Iraakse christenen te ontmoeten in hun thuisland. Vanwege veiligheid ging dat niet. Toen bekend werd dat er in Irak voor de vervolgde christenen daar een muskathlon wordt georganiseerd, was er geen reden meer om te wachten! Ik wil deelnemen aan deze missie van gerechtigheid! Voor mij persoonlijk zal het een terugkeer worden naar een gebied waar ik eerder ben geweest voor een missie ter stabilisatie en nu mag ik opnieuw op missie gaan ter bemoediging van onze broeders en zusters die vervolgd worden. Het is een enorme eer om dat te mogen doen. Via deze weg is er de mogelijkheid om te helpen door mij financieel te steunen’.
De persoonlijke pagina van Nico waarop u kunt doneren is:
http://www.muskathlon.com/nl-nl/deelnemers/3137/nico-leerlooijer.html

Philip Passchier doet in september mee aan de muskathlon in Noord- Korea.
‘In september ga ik mee doen aan een muskathlon. Dit geld is bestemd voor de vervolgde kerk in Noord-Korea. Van dit geld doet Open Doors het volgende:
– Noord-Koreaanse vluchtelingen opvangen;
– Noodhulp in de vorm van voedsel, kleding en medicijnen;
– Training en traumazorg;
– Het verspreiden van bijbels en christelijke boeken in Noord-Korea.
In september reis ik met andere muskathleten naar Zuid-Korea. Hier maken we een reis door het land, waar we uiteindelijk naar de Noord-Koreaanse grens gaan. Tijdens deze reis ontmoeten we de mensen van Open Doors die actief zijn aan de Noord-Koreaanse grens voor de vervolgde kerk. Ook ontmoeten we Noord-Koreaanse christenen die het land wisten te ontvluchten. In Zuid-Korea gaan we een sportieve prestatie leveren. In mijn geval ga ik een marathon doen. Mijn motivatie om een muskathlon te lopen is om een steentje bij te dragen aan de vervolgde kerk en onze vervolgde broeders en zusters in Noord-Korea. De verhalen van vervolgde christenen hebben mij ertoe bewogen om in actie te komen en mijn passie voor sport hiervoor te gebruiken. Door € 10.000,- op te halen en fysiek tot het gaatje te gaan, willen we laten zien dat wij in het westen de vervolgde kerk in Noord-Korea niet vergeten zijn. Het werk van Open Doors heeft mij altijd al geboeid. Op deze manier hoop ik wat te kunnen betekenen voor de vervolgde kerk’.
De persoonlijke pagina van Philip waarop u ook kunt doneren is:
https://www.muskathlon.com/nl-nl/deelnemers/3749/philip-passchier.html

Namens Nico, Philip en natuurlijk ook Open Doors alvast hartelijk dank voor uw gift!
Zendingscommissie wijk 1 en 2