Dorpsgebed – een week van gebed

Het ‘Dorpsgebed’ is de naam voor de gebedsbijeenkomsten die in de week van maandag 21 januari tot en met zaterdag 26 januari 2019 worden georganiseerd in Sliedrecht.

In een estafette wordt iedere avond op een andere locatie een gebedsmoment gehouden. De zes deelnemende kerken geloven in de kracht van ‘samen in alle verscheidenheid’. De verscheidenheid tussen de kerken wordt erkend én gewaardeerd. Tegelijkertijd is er een sterk verlangen om tot zegen te zijn voor heel Sliedrecht door samen te bidden.

Samen wordt niet alleen gebeden voor de kerken, maar ook voor politici, werknemers van bedrijven, ondernemers, werkers in zorg en welzijn enz. Vanzelfsprekend wordt gebeden voor de samenleving en de wereld.

Dit dorpsgebed vindt plaats tijdens de jaarlijks terugkerende ‘Week van Gebed.’ Deze landelijke gebedsweek wordt georganiseerd door Missie Nederland samen met de Raad van Kerken. Het thema van deze gebedsweek is ‘Recht voor ogen’. Met dit thema wordt aangegeven dat er in de wereld veel onrecht is en wordt het belang onderstreept om in de praktijk van iedere dag recht te doen. Iedere avond van 19.30 tot 20.00 uur is iedereen van harte welkom om deel te nemen aan het dorpsgebed op de volgende locaties:

Maandag 21 januari
   Maranathakerk, Lijsterweg 2

Dinsdag 22 januari
   Gereformeerde Kerk, Middeldiepstraat 6

Woensdag 23 januari
   LEEF!, Groen van Prinstererschool, Frans Halsstraat 1

Donderdag 24 januari
   De Ontmoeting, Jacob Catsstraat 6

Vrijdag 25 januari
   Elimkerk, Prof. Van Musschenbroekstraat 4

Zaterdag 26 januari
   Rooms-Katholieke Kerk, Stationsweg 179

Meer informatie: gebedvooreenheidsliedrecht@gmail.com.