Drechtsteden Concertkoor: Ein Deutsches Requiem 

Drechtsteden Concertkoor:
Ein Deutsches Requiem
van Brahms met 2 koren, 2 pianisten en 2 solisten

Zaterdag 8 oktober zingen het Drechtsteden Concertkoor en Toonkunstmuziekkoor Zeist samen het beroemde Deutsches Requiem van Johannes Brahms. Het concert vindt plaats in de Gereformeerde Kerk, Middeldiepstraat 6. Aanvang 20.15 uur, zaal open 19.45 uur.

De treurmis is behoorlijk kort en duurt ongeveer 70 minuten. Het is oorspronkelijk geschreven voor koor en orkest. Maar in deze uitvoering vindt de begeleiding plaats door twee pianisten op één vleugel. Daardoor is het werk lichter van toon. Dat past goed bij de romantische opvatting van Brahms. Eigenlijk had hij het werk een menselijk requiem willen noemen. Hij schreef het niet voor de doden, maar voor de levenden. Hij wilde dat zijn noten dienden als troost. In 1868 dirigeerde hij zijn requiem in de Dom van Bremen.
Nu leidt Danny Nooteboom het stuk voor de twee koren waarvan hij de vaste  dirigent is. Het Drechtstedenkoor is het koor dat gevormd wordt door Soli Deo Gloria, dat onder deze naam voor concerten uitgebreid kan worden met projectleden en andere koren. Al sinds 1871 is Toonkunstkoor Zeist de oudste culturele vereniging van Zeist.
Julia Buizer en Andre de Jager zijn de pianisten, Elise van Es zingt de sopraan-  en
Ago Verdonschot de baspartij.

Kaarten kosten € 20,-.
Kaartverkoop via de leden en de website www.cov-solideogloria.nl