Gastopvang heeft tekort aan gastgezinnen

Graag willen wij het volgende onder jullie aandacht brengen:

Sinds 2010 bestaat Gastopvang Sliedrecht, vallend onder Spring In van onze gemeente. Helaas blijkt dit bij velen onbekend te zijn.

Soms moet iemand er een poosje tussenuit: problemen die te groot dreigen te worden, veel tegenslagen of misschien loopt het thuis niet lekker en is het beter als iemand tijdelijk elders verblijft. Ook een te grote mantelzorgvraag kan er soms voor zorgen dat het thuis even niet meer gaat.

Er zijn nogal eens mensen die tussen wal en schip raken. Ze hebben een tijdje steun nodig.  De warmte van een gewoon gezin kan dan veel betekenen. Ervaren dat je welkom bent; dat mensen je de moeite waard vinden. Weer structuur in je leven vinden. Het gaat om zowel kinderen, jongeren als volwassenen. Voor hen zoeken wij gastgezinnen.

Wij als Gastopvang Sliedrecht willen graag een netwerk zijn van gastgezinnen die een stukje van de warmte van hun gezin willen delen met de naaste in nood. Dit vanuit de opdracht van Christus in Matt. 25:40 ‘Voor zover u dit voor een van deze geringste broeders van Mij gedaan hebt, hebt u dat voor Mij gedaan’.

Helaas is er een tekort aan gastgezinnen ontstaan. Meerdere gezinnen hebben aangegeven (soms tijdelijk, soms blijvend) niet meer in staat te zijn gastopvang te bieden. Zonder gastgezinnen geen gastopvang!!

Het grootste probleem ligt bij de doelgroep volwassenen, die een aantal weken opvang nodig hebben. We hebben de afgelopen weken meerdere malen een aanvraag af moeten wijzen, omdat we geen geschikt gezin in ons bestand hadden.

We zijn dus op zoek naar nieuwe gastgezinnen:
– zij bieden de gast een veilige plaats om tot rust te komen
– dit kan gaan om een fulltime opvang (max. 6 weken) of opvang in één of meerdere weekenden of enkele dagdelen
– zij zijn absoluut geen professionele hulpverlening, daarom worden geen mensen opgevangen met ernstige psychische problematiek/verslaving/onacceptabel gedrag
– zij bieden bed en brood en een plek om bij te komen

We hebben een aantal gemeenteleden al persoonlijk deze vraag voorgelegd. Daarbij blijkt dat weinig mensen weten dat Gastopvang bestaat! Als u een geschikt ‘adres’ weet: schroom niet om ons die namen te noemen, wij nemen graag contact met hen op.

Het is ook goed te weten dat Gastopvang Sliedrecht bestaat wanneer er problemen gesignaleerd worden (nog even wachten met nieuwe aanvragen tot àl die nieuwe gezinnen zich aangemeld hebben! Hoe meer gastgezinnen, hoe meer de aanvragen verdeeld kunnen worden!)

Voor meer informatie kunt u contact opnemen via telefoonnummer 06 16097422 en via gastopvang@hotmail.com.

We horen graag van u!

Met vriendelijke groet,
Namens de Gastopvang Sliedrecht,
Mieke Stam en Nellie van Duijn